Enter your keyword

Vzhůru na Roskiádu!

Vzhůru na Roskiádu!

Unie ROSKA – česká MS společnost, z.s. a pobočné spolky sdružující pacienty s roztroušenou sklerózou a jejich rodinné příslušníky a příznivce pořádají u příležitosti mezinárodního dne roztroušené sklerózy celostátní sportovní výzvu.

Letošní rok, stejně jako ten loňský, neumožňuje provozovat sportovní aktivity tak důležité pro lidi s RS způsobem jako dřív. Zrušené rekondice, Roskiáda i kulturní akce. Letos se zatím situace výrazně nezlepšila, takže nezbývá, než aby každý pracoval na sobě sám. Můžeme se však vzájemně podpořit! Na letošní Roskiádu, sportovní hry pro pacienty s RS, přijdeme po svých a společně. I když nemůžeme vyrazit na Nymburk s batůžkem na zádech, můžeme každý den ujít kousek v místě, kde bydlíme, udělat si nedělní výlet s rodinou, jít pěšky do obchodu. Každý krok se počítá. Od Nymburka, kde se Roskiáda tradičně pořádá, nás všechny po různých cestách dělí 2 300 km. Na mapce jsou vyznačeny pobočné spolky a jejich cesta.

Když vyrazíme na Světový den roztroušené sklerózy 30. 5, zbývá do 17. 9, kdy má být Roskiáda zahájena, 109 dní. To je tedy pouhých 21 km denně. Každý, kdo se zapojí do této výzvy, bude zapisovat své týdenní kilometry do sdílené tabulky, abychom všichni, ať zblízka nebo zdáli, dorazili do cíle. Někteří mají dlouhou cestu, jiní zase silné nohy. Právě vzájemná pomoc a spolupráce nás posiluje a umožňuje dosáhnout cílů pro jedince nemožných. Zapojme se všichni a sledujme týden po týdnu, jak ukrajujeme kilometry a cíl se blíží. Sejděme se společně na Roskiádě! K přesnému měření trasy jsou vhodné krokoměry nebo aplikace pro chytré telefony. V rámci zapisování ušlých cest budete moci sledovat, jak si vede zrovna vaše Roska a další statistiky. Možná překvapíte sami sebe, kolik kilometrů za 100 dní ujdete a jak se budete cítit, když zařadíte pohyb do svého pravidelného denního programu.

Související příspěvky

Žádné komentáře

Leave a Comment

Your email address will not be published.